Börja med någon kampsport

Att syssla med en kampsport är en lärorik aktivitet. Det finns olika orsaker varför man vill utöva kampsport. Kanske tilltalas du av en specifik kampsports filosofi eller kanske vill du förbättra din fysik?

Hitta din kampsport

Det finns en mängd olika kampsporter så du kommer utan tvekan hitta den som passar just dig. Bland de populäraste finns till exempel Karate, Judo, Jiujitsu, Boxning och MMA. Gemensamt för de flesta är att du inte ska vara rädd för närkontakt. Många kampsporter kräver styrka och god kondition, men till exempel Tai-Chi lägger större fokus på balans och inre styrka.

Om du tycker om att dansa kan Capoeira vara kampsporten för dig. Den har sitt ursprung i Brasilien och kombinerar dans, musik och kamp i en och samma gren. Rörelserna påminner också en del om akrobatik.

Klä dig rätt

När du hittat kampsporten som du vill börja med ska du också se till att du har rätt utrustning. Du kanske behöver införskaffa boxningshandskar om du ska bege dig ut i boxningsringen, eller så kanske du behöver kampsportens specifika dräkt. Ska du börja med MMA behöver du också utrustning för att skydda dig mot slag. Då kan det vara värt att skaffa till exempel benskydd och tandskydd. På nätet kan du hitta det du behöver för din specifika kampsport.

About